mandag 5. januar 2015

Jarenvannet 3. Januar 2015

Var ute på isen ca klokken 10.
Hadde bestemt meg for å fiske i sørjaren denne dagen da nordjaren har levert veldig lite fisk i det siste. Startet opp rundt abborhaugen med mortefor som jeg har kjøpt hos Thomas Ødegård.(www.thomasfiske.no)
Foret opp ett hull på ca 4meters dybde rett nord for øya som jeg lot stå i ca en time.
Fisket litt på sørsiden av øya med lokkmeit etter abbor mens jeg ventet, plukket en del 150grammere og noen på 200-300gram. Hadde vel ca 40 fisker på en time her.

Gikk tilbake til foringshullet etter en times tid for å fiske med myshka.
Brukte en brun myshka med hvit perle.
Merka med en gang at det var mye fisk som hadde samlet seg her, fikk vel ca 100 mort mellom 50 og 300gram i dette hullet på en times tid pluss en stor mort på ca 500gram.
Hullet døde ut etter etter hvert så jeg tok en tur lenger sør/øst for å fiske med lokkmeit igjen.
Traff noen gode hull med abbor fra 100-300gram langs land på ca 3meters dybde.
Kan tenke meg at jeg fisket i ca 1,5 time her, fikk vel ca70 fisk til og dunken begynte å bli relativt full. Klokka nærmet seg nå halv to så jeg tenkte å avslutte i forehullet for å se om det hadde kommet inn ny fisk her.
Tok vel sikkert 40 mort til i hullet før jeg avsluttet for dagen.
Da jeg kom til bilen viste vekta 22 740gram på 211 fisk, snitt på 108gram:-)

Så sørdelen leverer ganske mye bedre enn norddelen nå kan en si.
Istykkelsen er ca 25cm og stålis, eneste farlige områdene er innløp/utløp og sundet som skiller sør og nord delen.
Der er isen dårlig uansett hvor kaldt det har vært.

Har gjort meg noen tanker rundt hva som vil skje med stor Abboren, Siken og Gjedda etter at det har blitt så mye mort i vannet. For det første så har sik bestanden blitt satt kraftig tilbake, noe som gjør at gjedda har mistet en stor del av sin viktigste næringskilde og dermed blitt mindre i snitt.

Håpet er at abboren etter hvert starter å beite på morten i stor grad, da kan det virkelig bli artig på Jarenvannet :-)

Siken er jeg redd blir borte i stor grad.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar